SUPINFO International University komt naar Gouda

Het is officieel: SUPINFO International University gaat zich vestigen in Gouda. “De komst van dit wereldwijd actieve IT-opleidingsinstituut is van grote betekenis voor de ambities van Gouda als kennis- en innovatiecentrum voor informatietechnologie”, stelt wethouder Jan de Laat, de drijvende kracht achter het initiatief om SUPINFO naar Gouda te halen. In september 2018 moeten de eerste SUPINFO-studenten in Gouda beginnen.

SUPINFO leidt studenten op in verschillende IT-disciplines, zowel op bachelor- als masterniveau. Kenmerkend voor SUPINFO is de nauwe samenwerking met het lokale bedrijfsleven. Zo zullen Goudse bedrijven plaatsnemen in een adviesraad van de universiteit en input geven voor het studieaanbod. “Op die manier kunnen we waarborgen dat studenten die kennis opdoen waar werkgevers in de omgeving het meest behoefte aan hebben”, aldus Jan de Laat.

De nieuwe campus in Gouda is de eerste vestiging van SUPINFO in Nederland. Naast 40 campussen in thuisland Frankrijk heeft SUPINFO al campussen in China, het Verenigd Koninkrijk, Canada, België, Italië en Marokko.

Foto’s: Sandra Zeilstra (AD)

Zoeken