GouweZone: functioneel & duurzaam

Medio 2009 startte Ericis met de bouw van ca. 10.000 m² kantoorruimte en een volledig ondergrondse parkeergarage op een zichtlocatie langs rivier de Gouwe. Binnen deze ontwikkeling zijn de belangrijkste innovaties op het gebied van alternatieve energie direct geïmplementeerd.

Door de combinatie van verschillende natuurlijke bronnen (zon, wind en water) werd een comfortabel binnenklimaat in combinatie met een zeer laag energieverbruik gerealiseerd. Agentschap NL kwalificeerde het project ‘GouweZone’ middels een groenverklaring tot de top 10 duurzaamste projecten van Nederland. 

Ericis Realiseerde De GouweZone Op Het Bedrijventerrein De Goudse Poort In Gouda.

Positive building

GouweZone was het eerste ‘Positive Building’ in Nederland. Dit keurmerk is ontwikkeld door Ericis en geeft inzage in duurzame criteria, waar te ontwikkelen vastgoed aan dient te voldoen. 

  • Streven naar groenverklaring zeer duurzame utiliteitsbouw;
  • EPC-resultaten 50% lager dan wettelijke norm;
  • Hoge GreenCalc-score;
  • Architectonisch topdesign, qua exterieur en interieur;
  • Maximale flexibiliteit;
  • Lage gebouwgebonden energiekosten.

Hoge standaard

Naast deze ‘green facts’ is niet ingeleverd op comfort, functionaliteit en design. De vrije hoogte op de begane grond en de kantoorverdiepingen is respectievelijk 5,00 meter en 3,10 meter.

Verder zijn de vloervelden geheel vrij van constructieve elementen, waardoor elke kantoorconcept realiseerbaar is. Daarnaast is de gehele parkeergarage voorzien van led-verlichting en zijn voorbereidingen getroffen voor oplaadpunten voor E-auto’s.

Zoeken