Cinema Gouda

Aan de noordkant van het intercity-station Gouda is een groot bioscoopcomplex gebouwd: Cinema Gouda. De nieuwe bioscoop heeft 6 zalen met in totaal 786 zitplaatsen. Samen met de nieuwe stationsoverkapping en winkels zoals een AH-to-Go wordt dit gebied steeds aantrekkelijker voor bezoekers en reizigers.

Met de opening van Cinema Gouda in oktober 2014 is een langgekoesterde wens van directeur Nel Oskam én de gemeente Gouda in vervulling gegaan. Een stad als Gouda kan niet zonder een professionele bioscoop en dat blijkt: met nog geen jaar op de teller zijn er al ruim 200.000 bezoekers geweest.

Zowel jong als oud voelt zich thuis in het nieuwe pand dat dankzij de optimale ligging naast NS station Gouda, het busstation en een parkeergarage ook buitengewoon geschikt is als congreslocatie.

In de zes zalen worden wekelijks ruim 180 films vertoond. Daarnaast vinden er regelmatige bijzondere evenementen plaats zoals een Ladies Night, een Sing-a-Long, live registraties van opera en ballet en meet & greets met bekende acteurs of cartoon characters.

foto: Tom Croes
foto: Tom Croes
Zoeken