Gouda ligt centraal in de Randstad tussen van Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het is uitstekend bereikbaar via de snelwegen A12 en A20, maar ook per trein dankzij het intercitystation.

Nieuwe aansluiting A20 (Gouda-West) en zuidwestelijke randweg
De afgelopen jaren is de bereikbaarheid van Gouda verder verbeterd door de aanleg van de zuidwestelijke randweg. Door de vernieuwde aansluiting op de A20 bij Moordrecht is er een snelle toegang tot Gouda bijgekomen.

Parallelstructuur A12
De uitvoering van dit grote project direct aan de noordwest kant van Gouda vordert. Voor Gouda betekent dit meer keuzemogelijkheden, een snellere verbinding met de A12 en betere doorstroming op de A20. Streven is eind 2016 de beide onderdelen geregeld te hebben:

  • Moordrechtboog
    Een rechtstreekse verbinding tussen de A20 (afslag Gouda-West) en de A12 (nieuwe aansluiting bij Waddinxveen).
  • Extra Gouwekruising
    Een nieuwe verbinding tussen de nieuwe aansluiting A12 bij Waddinxveen en Gouda over een brug over de Gouwe.

Intercity station

Gouda Centraal Station is een Intercity Station. Dus met een snelle treinverbinding vanuit de grote steden omzeilt u de files. Vier keer per uur is er een reismogelijkheid per intercity naar Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Ook is er  prima verbinding via Waddinxveen en Alphen aan den Rijn naar Leiden , alsmede een sprinter naar Amsterdam.

Vanaf Gouda Centraal rijden bussen naar de verschillende bedrijvenparken. Ook biedt het station een  24/7 parkeergarage voor o.a. P+R reizigers.

Zoeken